Klas op Wielen Oldenzaal


Archief van publicaties uit kranten en media

25 september 2009 - Vrijwilligers Publieksprijs

Publieksprijs naar Oldenzaal

Vrijwilligersorganisatie Klas op Wielen Noordoost-Twente valt in de prijzen.

Vrijdag 25 september werd voor Klas op Wielen uit Oldenzaal een historische dag. Het project ging er vandoor met de publieksprijs. Van de 7.786 uitgebrachte stemmen op 53 vrijwilligersorganisaties gingen uiteindelijk de meeste stemmen naar Klas op Wielen. Mariëlle Hommels mocht onder een daverende ovatie van het talrijke publiek de prijs van gedeputeerde Ranter in ontvangst nemen.

De dag begon voor de groep met een lekker kopje koffie bij Rouwhorst. Van enige spanning was absoluut geen sprake. Het zou gewoon een mooie dag worden. Met onder andere een busje van Brookhuis en onder het genot van een lunchpakket, verzorgd door de afdeling Zorg en Welzijn van het Twents Carmel College, locatie Potskampstraat, toog de groep opgewekt naar Zwolle. Klas op Wielen was genomineerd voor de Overijsselse vrijwilligersprijs.
Dát was al een prijs op zich. Die nominatie kwam van de scholen de Windroos en de Maten. Eén van de onderdelen van het aantrekkelijke programma in het provinciehuis was de bekendmaking van de publieksprijs.

Toen bleek dat Klas op Wielen die prijs had weten te winnen, kon de dag helemáál niet meer kapot. In uitgelaten stemming, als was het een schoolreisje, aanvaardde men de terugreis. Bij Rouwhorst genoot men van een heerlijke maaltijd.
Daarna vertrok de groep 's avonds nog naar 't Landhuis, waar men een prachtig optreden bijwoonde van Jan Mulder (één van de deelnemers). Zo werd het voor de deelnemers van Klas op Wielen een dag om nooit te vergeten.

De groep bestaat uit de volgende deelnemers: Nettie Heinink en Marijke Waardenburg, Mariëlle Hommels, Theo Koop, Jan Mulder, Christel Olde Nordkamp, Ton Volmer, René Wubben en Frans Zoontjes. Zij worden daarbij ondersteund door Gerda Scholten en Thea Niehof uit Dinkelland.

Contactpersoon voor de scholen is Ellen Schnieder. Coördinator is Henk Winkelhuis.

Vrijwilligersprijs Overijssel 2009

Klas op Wielen uit Oldenzaal wist de publieksprijs bij de Overijssselse Vrijwilligersprijs 2009 in de wacht te slepen.