Klas op Wielen Oldenzaal


Archief van publicaties uit kranten en media

11 januari 2013 - Afscheid Ellen Schnieder

Afscheid Ellen Schnieder

Ze was van meet af aan betrokken bij het project Klas op Wielen. Ellen Schnieder, leerkracht aan de school voor speciaal onderwijs De Windroos, vindt het nog steeds ongelooflijk belangrijk dat meer begrip wordt gekweekt voor mensen met een beperking.

Of dat nou iemand is die slechtziend of blind is, een beenprothese heeft of chronisch ziek is. "Klas op Wielen laat volwassenen en kinderen zien, voelen en beleven wat een handicap is. Dat doen we door projecten op scholen, waar we twee weken lang materialen neerzetten als rolstoelen, krukken en blindengeleidestokken. Maar de kinderen kunnen ook werken met spelletjes of het brailleschrift uitproberen. We hebben ongeveer tien medewerkers met een beperking, die van alles komen vertellen. Mijn ervaring is dat Klas op Wielen echt bruggen bouwt en voor begrip en inzicht zorgt."

Ellen Schnieder nam vrijdagmiddag desalniettemin afscheid van het project, waar ze sinds 2007 bij betrokken is als contactpersoon voor de deelnemende scholen. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van Klas op Wielen Oldenzaal in café De Gulle Lach.